BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Şehit Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer Ortaokulu

Tarihçe

Okulumuz Gaziosmanpaşa Mahallesi Savaştepe yolu güzergâhı Üzerinde Gaziosmanpaşa Mahallesi şoför evleri ve Savaştepe güzergâhı üzerindeki köylerin Eğitim-Öğretim ihtiyacının karşılanması amacıyla 1977-l978 ders yılında Mahalle halkı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün çabaları ile 2 katlı bir apartman binasında 45 öğrencisi ile geçici binasında Gaziosmanpaşa Ortaokulu adıyla eğitim-öğretime açılmıştır.

Gaziosmanpaşa isminin veriliş nedeni; hizmet verdiği mahallenin Gaziosmanpaşa ve bu mahallede oturan vatandaşların Bulgaristan´dan göç eden vatandaşlar olması bu ismin verilmesinde büyük rol oynamıştır. Bu binada güç şartlar altında 1985 yılına kadar 8 (Sekiz) yıl süre ile öğrencilerimize hizmet sunulmuştur. Açıldığı günden bu yana öğrenci sayısının devamlı artması nedeniyle 1984 yılında okulumuza kendisine ait bir okul binasının kazandırılması için çalışmalara başlanmış ve 18.01.1986 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin EMİROĞLU tarafından hizmete açılmıştır. 1997–1998 Eğitim öğretim yılında Okulumuz Gaziosmanpaşa İlkokulu ile birleşerek Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu adını almıştır.1998–1999 Eğitim Öğretim yılı başında okulumuz Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulundan ayrılarak, Cumhuriyetin 75.Yılı dolayısıyla Okulumuzun adı bulunduğu mahallesinden ismini alarak; Yıldız Mahallesi 75. Yıl İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. 06/06/2014 tarihli karar gereği okulumuz Yıldız 75. Yıl Ortaokulu adını almıştır.

Okulumuzun ihtiyaçları karşılamamasından ötürü yıkım kararı alınmış ve aynı konuma yenisi kısa sürede 24 derslik olarak yapılmıştır. 2019-2020 yılı ikinci dönemi itibariyle ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ OKAN DİNÇER ORTAOKULU ismiyle eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.

Yayın: 22.02.2013 - Güncelleme: 21.10.2021 10:03 - Görüntülenme: 3792